Chef 21. Moderator tillsammans med Cicci Elwin.

Chef

Fingertoppskänsla både på och bakom event-scenen

Uppdrag

Chef är Nordens största ledarskapstidning med cirka 300 000 läsare/besökare både på papper och digitalt varje månad. Varje år arrangerar Tidningen Chef årets stora ledarskapsevent Chefdagen. Sara anlitades som redaktör första gången 2018 och har sedan dess varit flaggskeppseventets redaktör. Uppdraget har under åren vuxit till fler event såsom seminarier i Almedalen, webinar och textproduktion till tidning och webb. Sara har även haft uppdrag som moderator både för Chefdagen och andra event som Chef arrangerat.

Sara Marczak och Cissi Elwin.

Sara Marczak var moderator på Chef-galan.

“Du har varit ett ovärderligt stöd under processen att få fram rubriker, kontext och människor. Du arbetar effektivt och med ett engagemang och passion för ämnet och helheten som imponerar på oss. Det blev bättre än vi kunde förvänta oss.”

Christoffer Frisell,
vd AI-labbet (seminarium i Almedalen 2023)

Chefdagen

 

 

 

Vad vi gjorde

Redaktörskapet för Chefdagen innebär att ansvara för dess innehåll från början till slut. I samråd med Chef bestäms ett tema till eventet och utifrån det skriver redaktören copy till webbsida och all marknadsföring kring eventet. I redaktörskapet ingår även att komma med förslag på scengäster samt att kontakta och boka dessa. En viktig del i uppdraget är att skriva manus till moderatorerna utifrån aktuell research kring temat och varje medverkande scengäst och se till så att det helhetsmässigt blir ett intresseväckande program med både spets och bredd för dagen. Målet för just Chefdagen är att locka Chefs målgrupper att köpa biljett till eventet, och i slutändan att ge eventet höga betyg i utvärderingen.

Resultat

Chefdagen har under alla de här åren fått mycket höga betyg i de enkät-utvärderingar som skickas ut till deltagarna. Flera toppchefer, eftertraktade entreprenörer och politiker på scen har lockat tusentals deltagare genom åren och 2023 sålde de fysiska biljetterna slut flera månader innan eventet ägde rum. I utvärderingar genom åren har besökarna i princip gett eventet högsta betyg varje gång. Även genomförda webinarier och seminarier har gett lyckade resultat med uppnådda mål angående antal deltagare och nöjda kunder som väljer att återkomma.

Chef om samarbetet

”Jag har jobbat med Sara ända sen jag anställde henne på Filminstitutet 2008. Hon och jag jobbade nära och jag imponerades av hennes snabbhet, bredd och journalistiska fingertoppskänsla och kompetens. Många som är duktiga på att skriva är sämre på struktur. Men Sara älskar ordning och har blykoll på alla dokument. Dessutom har jag alltid haft så roligt med Sara. Vi har skrattat som mest när det verkligen kört ihop sig. Hon har en positiv energi och får saker gjorda. Därför var jag väldigt glad när hon startade eget så att jag kunde anlita henne som konsult åt Chef.”

– Cissi Elwin vd Chefakademin